לאחרונה ראיתי בכמה מקומות (בעלי תעודת כשרות כמובן) אשר מכינים מעורב ירושלמי או שיפודי כבד עוף על פלטה שטוחה (לא רשת!!!) שמתחתיה מבערי גז. חשוב לציין כי הכבד לא היה צלוי לפניכן! האם זה מותר? ולאיזה דעות?
כל הסוגיא של דם וצליית כבד או בשר לא מוכשר היא קצת מסובכת, ולכן צריך לציין שני כללים חשובים שיקלו על הבנת הענין:
1. "דם משרק שריק" – דם מחליק ע"ג השטח שעליו הוא נמצא 2. "נורא משאב שאיב" – אש שואבת (ושורפת) את הדם
לכן, לפי כמעט כל הפוסקים אפשר "לצלות" או "להכשיר" כבד ע"ג גריל בצורת משטח כאשר המשטח הוא בשיפוע, ע"מ שהדם יוכל לזוב משם. אולם א"א לומר שצורת צלייה כזו תקרא מהדרין, כיון שיש פוסקים שלכאורה אוסרים סוג זה של הכשרת כבד – והגדרת מהדרין היא שיוצאים לפי כל השיטות, פרט לשיטה דחוקה שלא התקבלה כלל להלכה. והיא הנותנת: הוראות הרבנות הראשית לישראל הן שבמקום שיש תעודת מהדרין, הכבד ייצלה אך ורק ע"ג אש גלויה.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך א' ניסן ה'תשס"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן