שלום הרב, קנינו סיר לחץ חדש שבו אני אבשל רק ירקות, כדי להשאירו "פרווה". א. כיצד צריך לנקות אותו ? האם שתיפה עם הספוג הבשרי במים קרים מספיקה ? או האם צריך ספוג פרווה מיוחד רק לכלים פרווה? ב. אחרי שבישלתי מרק שמכיל בצל או שום בסיר פרווה, האם אפשר להוסיף לו שמנת בצלחת? בברכה, יעל
1.כדאי מאד לעשות מערכת פרווה לשתיפת כלי פרווה.כמו כן חובה לעשות מערכת נפרדת לחיתוך הירקות של מבשלים בכלי פרווה. דבר לא ידוע הוא שכאשר חותכים בצל או שום או כל דבר חריף(אפילו כשהוא קר) עם סכין בשרית הוא הופך להיות בשרי ממש(לרוב לפוסקים אפילו אם הסכין אינו בן יומו).
2. מותר
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך ז' כסליו ה'תשס"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן