אני הולך לפי פסקיו של הרב עובדיה שפוסק כדעת מרן הבית יוסף בבישול נוכרי. המשפחה שלי לא מקפידה על בישול נוכרי כדעת מרן הב"י (כלומר, משתמשת במוצרים שבהשגחת הרבנות)
יש לציין שאני בחור ישיבה (מגיע הביתה לשבת בערך אחת לשלושה שבועות).
ע"פ נהלי כשרות של הרבנות שיש בידי, הנוהל אומר שצריך להקפיד על בישול ישראל לפי שיטת מר"ן הבית יוסף גם בכשרות הרגילה.
לכן איני בטוח שזה נכון לומר שבאופן גורף כל מוצר שהוא כשרות רגילה הוא בהכרח רק לפי הרמ"א.
מההכרות שלנו בשטח זה נכון שבבתי אוכל ישנן ערים שאין שם הקפדה על כך, אבל לא ידוע לנו שכך המצב במפעלים.
לסיכום נראה לומר שאין כל כך חשש לגבי מוצרי גלם קנויים ואפשר לסמוך על מה שההורים קונים. אולם כדאי לרשום לעצמך את המוצרים שנראים בעייתיים: להתקשר למפעל לבקש את המשגיח להסביר לו את המצב שלך, ולשאול אותו האם אצלו במפעל כן מקפידים על בישולי גוי לפי מר"ן.
חשוב גם לדעת את סוגי המוצרים המבושלים הכלולים בגזרה שגזרו לנו חז"ל, והם מאכלים שמתקיימים בהם שני תנאים: 1.לא נאכל חי, כלומר דבר שצריך לבשלו כדי לאכלו. 2.עולה על שולחן מלכים, כלומר סוג אוכל שמכבדים בו אנשים אחרים.(למשל סרדינים אינם כלולים בגזירה)
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך כ"ז סיון ה'תש"ע
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן