בצק מקמח ומים - ברכתו המוציא. אם מוסיפים עוד חומרים, כמו שמן, ביצים ודבש, צריך לשמור שהמים יהיו עיקר.
לשיטת מרן המחבר, לספרדים, בסימן קסח' באו"ח, כל זמן שיש למאפה טעם לחם, ושאר התוספות טעמן לא ניכר - ברכתו המוציא. לפי הערכה, אם שאר החומרים אינם עולים על 25%, והמים 75%, טעמם עדין לא ניכר. אם יש יותר, זה כבר ספק המוציא ספק מזונות.
לשיטת הרמ"א, לאשכנזים, אפשר להוסיך עד 50% חומרי טעם ו- 50% מים, ובזה ברכתו המוציא. יותר מזה - ברכתו מזונות.
תשובת הרב אליקים לבנון רב הישוב אלון מורה וישיבת 'ברכת יוסף'
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך י"ב טבת ה'תשס"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן