קראתי בירחון מדעי שבייצור גבינה מוסיפים חומר מקיבה של עגל .איך ייתכן שהגבינות כשרות? נ.ב. במאמר הוסבר כי למרות זאת הגבינות כשרות מכיוון שהחומר בטל בשישים.
עיין שו"ע בסוף סימן פז' שם מוזכר התירוץ שהזכרת, שהחומר הוא פחות משישים ולכן בטל, ונכון הדבר שמוסיפים חומר (מיץ קיבה) מתוך קיבת עגל או שלוקחים חתיכת עור מהקיבה וזה 'מעמיד' את החלב והופך אותו לגבינה. אולם, אם החומר או העור הוא מבהמה נבלה (שלא נשחטה כראוי ע"י ישראל) החומר הזה לא מתבטל בשישים אלא אפילו באלף לא מתבטל, כיון שהוא בעצמו 'אסור'. וזה ע"פ הכלל שאמרו חז"ל: "מעמיד אפילו באלף לא מתבטל", ולכן גזרו חז"ל על גבינות גוים איסור מוחלט באכילה - כיון שמעמידים את החלב במיץ או בעור של קיבת נבלה. נכון להיום, כמעט כל הגבינות נעשות ע"י תוספת חומר מלאכותי פרוה וכשר בכדי להעמיד את הגבינה, ובכל אופן - הגזירה לא התבטלה, ולכן, נותר איסור על אכילת גבינת עכו"ם.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך י"ח טבת ה'תשס"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן