תשובה: בשו"ע יו"ד, סי' י"ד, סעי' ג כתוב:" סכין ששחט בו טריפה אסור לשחוט בו עד שידיחנו בצונן או יקנחנו בדבר קשה, ונוהגים עתה לקנחו בשעיר הבהמה כן כל שחיטה ושחיטה ושפיר דמי. ןאם שחט בו בלא הדחה ידיח בית השחיטה. ואם רגיל לשחוט בו טרפות תדיר, צריך נעיצה בקרקע קשה." סיבת הקינוח לפי הש"ך הינה כיון שישנה שמנונית ע"ג הסכין ולא בגלל בליעת דם נבלה/ טרפה, שהרי הסכין אינה בולעת, אלא, ברתיחה ממש וכאן אינו אלא חום בית השחיטה. ולפי הש"ך והט"ז לא מספיק סתם להדיח את בית השחיטה אלא, צריך לשפשף את בית השחיטה היטב, כדי להסיר את השומן שנדבק בסכין. ובאמת צריך קליפה בבית השחיטה. ובשחיטות בחו"ל של הרבנות הראשית שוטפים ומקנחים את הסכין בין שחיטה לשחיטה כדי לבדוק את הסכין, וזה גם כן מועיל לעניננו.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך כ"ו אדר א' ה'תשס"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן