שאל את הרב » הכשרת לבבות

הכשרת לבבות

  • תוכן השאלה
  • כיצד יש להכשיר לבבות למאכל?
  • תוכן התשובה
  • קודם כל על כולם לדעת, ש לבבות קפואים שקונים אינם מוכשרים ואיסור חמור הוא לאכלם בלא הכשרה .
    ישנן שתי אפשרויות כיצד להכשיר לב:
    א. מליחה - כמו לכל בשר שמולחים אותו: שריה של 1/2 שעה. מליחה במשך שעה. ג' הדחות במים בסוף. כמובן, בכלים המיועדים רק למליחה (סכין, רשת וכו')
    בלב יש חובה לפותחו ולחתוך את כלי הדם- העורקים והורידים לפני המליחה, כדי להוציא את הדם הכנוס בתוכו.

    ב. צליה - כמו שצולים כבד, רק ששוב צריך לנקותו מהדם הכנוס בתוכו לפני הצליה או לשפד אותו הצורה כזו שיש לדם לאן לזוב החוצה בשעת הצליה.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך י"ט טבת ה'תשס"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות