קודם כל על כולם לדעת, ש לבבות קפואים שקונים אינם מוכשרים ואיסור חמור הוא לאכלם בלא הכשרה . ישנן שתי אפשרויות כיצד להכשיר לב: א. מליחה - כמו לכל בשר שמולחים אותו: שריה של 1/2 שעה. מליחה במשך שעה. ג' הדחות במים בסוף. כמובן, בכלים המיועדים רק למליחה (סכין, רשת וכו') בלב יש חובה לפותחו ולחתוך את כלי הדם- העורקים והורידים לפני המליחה, כדי להוציא את הדם הכנוס בתוכו.
ב. צליה - כמו שצולים כבד, רק ששוב צריך לנקותו מהדם הכנוס בתוכו לפני הצליה או לשפד אותו הצורה כזו שיש לדם לאן לזוב החוצה בשעת הצליה.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך י"ט טבת ה'תשס"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן