שאל את הרב » תנורים

תנורים

  • תוכן השאלה
  • שלום לרב.
    אנחנו רוצים לקנות תנור מובנה (built in),וידוע לנו שיש בעיה וחילוק בין ספרדים לאשכנזים לגבי שימוש באותו תנור לבשר וחלב.
    לפי הספרדים ככל שידוע לי,יש לחכות מס' שעות שיתקרר התנור ואילו לפי האשכנזים יש לחכות 24 שעות.
    שאלתי היא:
    א.האם נכון מה שציינתי?
    ב.ישנו תנור חד-תאי שיש אפשרות לחמם אותו עד 500 מעלות למשך שעתיים כך שכל מה שהיה בפנים נשרף ,ויש טענה שדי בכך.האם יש על מה להסתמך?
    ג.עם כל האמור,יש פתרון לתנור חד-תאי לשימוש בשר וחלב או להתעקש על תנור כפול?


    בברכה.
  • תוכן התשובה

  • א. בתנור עם שני תאי אפיה (האפשרות העדיפה יותר):
    1. יש לייחד תא אחד לבשרי ותא אחד לחלבי/פרווה (אפשר גם בשרי/פרווה בתא אחד, אך עדיף חלבי/פרווה מפני שיש פחות שומן ולכלוך).
    2. יש לייחד תבניות מיוחדות לכל סוג.
    3. אם מדובר בתבניות הקטנות מִפּנים התנור שמניחים אותן על הרשת – יש לרכוש רשת מיוחדת לכל סוג (חלבי, בשרי, פרווה).
    4. אפשר לאפות חלבי בתנור המיועד לכך, ומיד אח"כ לאפות בתבנית פרווה – אין צורך להמתין, אין צורך לחמם. יש לוודא שאין שאריות חלב, גבינה וכד' בעין.
    5. לכתחילה רצוי לאפות אפיה חלבית לחוד, ופרווה לחוד. אם אפו יחד חלבי בתבניתו ופרווה בתבניתו באותו תא בו זמנית – המאפה הפרווה הוא בחזקת חלבי מותר לאוכלו לאחר בשר, אין לאוכלו בסעודה בשרית.
    לגבי התבנית יש להמתין 24 שעות ואח"כ אפשר להמשיך ולהשתמש בה כתבנית פרווה.
    6. מאכל פרווה שנאפה בתבנית חלבית או בשרית –
    אם התבנית אינה בת יומה מחלב או מבשר והיתה נקיה לפני האפיה –
    המאכל פרווה לכל דבר.
    אם התבנית בת יומה מחלב או מבשר –
    למנהג הספרדים – המאפה פרווה
    למנהג האשכנזים – המאפה בחזקת חלבי או בשרי ואין לאוכלו עם המין השני.

    ב. תנור עם תא אפיה אחד:
    1. לכתחילה אין לאפות בשרי וחלבי כלל באותו תא אפיה.
    2. אם אפה בשרי ורוצה לאפות חלבי – יש לנקות היטב את התנור ולהפעיל אותו על החום הגבוה ביותר למשך כחצי שעה.
    אח"כ יכול לאפות חלבי בתבנית חלבית (וכן להיפך כמובן).


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך י"ט טבת ה'תשס"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות