אני נוהגת לקנות תבלינים טחונים בכמויות קטנות בהכשרים מהודרים ביותר ואף מקפידה לשמרם בקירור. השבוע ראיתי על המוצרים את ההערה יש לברור לפני השימוש. רציתי לדעת האם יש לברור תבלינים ???? איך ? הרי חלקם מעורבים או טבולים בשמן וישנם כאלה חריפים כמו פלפל שחור וגם עליו צוין שיש לבררו. אשמח לתשובתך בהקדם
אין חובה לברור את כל התבלינים. אולם, קורה ולעיתים התבלינים נגועים, כגון: כמון, וזעתר, תבלינים מעורבים, כמו תבלין לקציצות או לדם וכו'. לכן טוב לברור בדיקה מדגמית לאחר רכישת התבלין ואח"כ להקפיאם. אפשרות נוספת היא, פשוט לפזר התבלין לפני השמוש ע"ג היד ולבדוק. ונכון הדבר שתבלינם כמו פלפל שחורלבן ומלח לא מצריכם כלל וכלל בדיקה.
התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
בתאריך כ"ו אדר א' ה'תשס"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן