שאל את הרב » מדיח כלים לחלבי ובשרי

מדיח כלים לחלבי ובשרי

  • תוכן השאלה
  • הייתי שמחה מאד לדעת את המקורות המדוייקים לתשובה על השאלה על שימוש באותו מדיח כלים לבשרי ולחלבי (התשובה מופיעה מספר פעמים באתר), על סמך איזה מקור כל אפשרות מתבססת ?

    תודה רבה.


  • תוכן התשובה
  • גדולי הדור האחרון הרבו לדון בעניין השימוש במדיח כלים, בין ביתי ובין מוסדי, בהדחת כלים בשריים וחלביים ביחד או זה לאחר זה.

    הבעיה היא שכשמכניסים את הכלים למדיח יש עליהם שייר אוכל (חלבי או בשרי) וכאשר המכונה שוטפת את הכלים במים חמים מאד – האוכל ניתז על גבי הדפנות, רשתות וכו' של המדיח והטעם נבלע לכאורה במכונה, והיא נהפכת לחלבית או בשרית, ואח"כ כשבאים להדיח כלים הפוכים מהקודמים יש חשש שהטעם הבלוע במדיח יבלע לתוך הכלים ויאסרם


    א. יש שהתירו לשטוף זה אחרי זה אחרי ניקוי המכונה מכל שיירי האוכל הנקלטים ברשתות והמסננים שישנם במכונה.
    ב. יש שהתירו ע"י הניקוי דלעיל ונוסף על כך הפעלה ללא כלים רק עם סבון ומים חמים.
    ג. יש שלא הסתפקו בזה אלא גם-כן מצריכים לחכות 24 שעות בין בשר לחלב.
    ד. יש שגם-כן הצריכו החלפת רשתות בין בשר לחלב
    ה. יש שאמרו שצריך ליעד את המכונה לבשרי או לחלביואי-אפשר לשטוף אפילו זה אחרי זה.

    ונראה להלכה שאפשר לנהוג ככתוב באות "ב" לעיל ולהקפיד מאוד על ניקוי הרשתות והמכונה


    2. כמובו שצריך להפריד אבל אם נפלה טעות ולא הפרידו אזי אפשר לדון בנושא רק כאשר יש לפנינו את כל פרטי המעשה.


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ
  • בתאריך י"ג שבט ה'תשס"ו
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות