שלום וברכה! אנחנו מכינים משקה מפירות וירקות טחונים (שייק) ומאד בריא להוסיף עלים ירוקים מגוונים. האם עלים ירוקים לא מושגחים מותרים לאכילה אחרי טחינה, או שצריך עלים ללא חרקים גם בזה?
הם מותרים אחרי הטחינה אבל אסור לטחון אותם כדי שהחרקים יתבטלו. ולכן יש אפשריות פעולה. 1. לקנות עלים מפוקחים ולבצע את השטיפה לפי מה שכתוב על השקית ואחר כך לטחון 2.https://www.kosharot.co.il/ask_show.asp?id=268749
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"א סיון ה'תשע"ה
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן