חתכתי בצל (קר) לרבעים בסכין בשרית שאולי היתה בת יומה.את הבצל אני קוצצת במעבד מזון. האם מותר באותה סכין של מעבד מזון לקצוץ גם בצל שאחתוך לרבעים בסכין חלבית (שאינה בת יומה
לשיטת מר"ן - במידה והסכין אינה בת יומה וגם נקיה, הבצל לא נעשה בשרי, ומותר לשים במעבד מזון. אבל לשיטת האשכנזים וספרדים הפוסקים ע"פ הבן איש חי (וכן פוסק הרב מרדכי אליהו זצ"ל)- אפילו במידה והסכין היית נקייה ולא בת יומה הבצל נעשה בשרי ולכתחילה אין להכניסה למעבד מזון שאינו בשרי.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ז סיון ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן