שאל את הרב » ירקות עלים לא חסלט ברוטב פסטו

ירקות עלים לא חסלט ברוטב פסטו

  • תוכן השאלה
  • האם ניתן להשתמש בבזיליקום שהוא לא חסלט כאשר טוחנים אותו היטב? (כמו ברוטב פסטו לדוגמא)
    אם כן, כיצד צריך לנקות אותו לפני הטחינה?
    האם יש הבדל אם מדובר בבזילקום שנקנה בסופר, לבין כזה שנקנה בשוק?

    ומה לגבי ירקות עלים אחרים - כוסברה, פטרוזליה, וכו'?

  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה.
    ניתן לטחון ירקות עלים בתנאי שטוחנים טחינה גמורה.
    וכך צריך לעשות:
    א. להשרות את כל העלים 3 דקות במי סבון (לכל ליטר מים שזבה בערך נטלה רגילה מפלאסטיק מוסיפים כפית סבון נוזלי).
    ב. לשטוך היטב היטב תחת זרם מים חזק.
    ג. לבדוק מול האור שלושה עלים.
    ד. במידה שלא נמצא על העלים נגיעות ניתן לטחון.


    בברכה
    כושרות

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י"ד תמוז ה'תשע"ב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות