חפש באתר
0
0
חפש באתר
הצטרפו לעדכונים ולקבוצות הווצאפ
הצטרפות לקבוצות הווצאפ והרשמה לעדכונים
אימייל
מידע הלכתי
שאל את הרב
סימולטור הכשרות
מאמרים וסקירות
מאמרים ממקורות נוספים
מעבדת כושרות
מידע מהרבנות הראשית
המומלצים שלנו
מוצרים וכשרויות
מסעדות ומלונות
על המומלצים שלנו
מדריכים ועזרים
לוח זמנים בשמיטה
מדריך שאלות למשגיח
מדריך משקאות חריפים
כשרות בחופשה ובצימר
שימוש במכונות קפה ציבוריות
מדריך כשרות לאורח
מדריך תרומות ומעשרות
כשרויות חו"ל
הנחיות להעסקת עובד זר
בדיקת חרקים במזון
מדריך הגעלת כלים
מדריך לשימוש במטבח כהלכה
מדריך כשרות בחו"ל
חיפוש אישורי ייבוא
סרטוני כשרות
פעילות ומשחקים
ייעוץ לאירוע מהדרין
משחקים לילדים
קורסים
סדנאות
ניירות עמדה
חנות הכשרות המקוונת
הוצאה לאור
סיורים
כנסים
כושרות לילדים ולנוער
תרומות לכושרות
אודות כושרות
מי אנחנו - רבני כושרות
אודות כושרות
רבנים ממליצים
עדכונים במדיה
פרסומים בתקשורת
עוד על "כושרות"
צור קשר
שאל את הרב
» שחיטת בשר אשכנזית לספרדי
שחיטת בשר אשכנזית לספרדי
תוכן השאלה
שלום רב.
שמעתי ששחיטת גלאט של בשר בקר וצאן הנעשית לפי הפסיקה האשכנזית אינה טובה מספיק לספרדי המקפיד על בשר חלק.
האם נכון ומה ההסבר? תודה
תוכן התשובה
שלום וברכה!
אכן יש שמועות על מספר בדצ"ים אשכנזים שלא מקפידים על שיטת הבית יוסף לגבי סירכות, כלומר שהבשר יהיה ללא רירין כמו שכותבים חלק מהבדצ"ים הספרדים על הבשר.
בבשר של הרב לנדא יש שתי רמות, רמת "גלאט" ורמת "חלק בית יוסף" הרב לנדא פרסם שספרדי יקח רק את "חלק בית יוסף".
הבשר החלק של הרה"ר ע"פ דבריהם הוא גם חלק ללא רירין
חג שמח
www.kosharot.co.il
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ב' ניסן ה'תשע"א
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, ב
קישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו
כאן
© כל הזכויות שמורות לכושרות
בניית אתרים כשרים
המוצר התווסף לעגלה