שאל את הרב » שחיטת בשר אשכנזית לספרדי

שחיטת בשר אשכנזית לספרדי

  • תוכן השאלה
  • שלום רב.
    שמעתי ששחיטת גלאט של בשר בקר וצאן הנעשית לפי הפסיקה האשכנזית אינה טובה מספיק לספרדי המקפיד על בשר חלק.
    האם נכון ומה ההסבר? תודה
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה!

    אכן יש שמועות על מספר בדצ"ים אשכנזים שלא מקפידים על שיטת הבית יוסף לגבי סירכות, כלומר שהבשר יהיה ללא רירין כמו שכותבים חלק מהבדצ"ים הספרדים על הבשר.

    בבשר של הרב לנדא יש שתי רמות, רמת "גלאט" ורמת "חלק בית יוסף" הרב לנדא פרסם שספרדי יקח רק את "חלק בית יוסף".

    הבשר החלק של הרה"ר ע"פ דבריהם הוא גם חלק ללא רירין

    חג שמח

    www.kosharot.co.il

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ב' ניסן ה'תשע"א
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות