פעילות » קורסים » השתלמות בהלכה למורים

השתלמות בהלכה למורים

השתלמות מבוא ללימודי ההלכה תשפ"ו

 

  • להרשמה לחץ כאן (לבחור - איסוף עצמי)

 

מטרות ההשתלמות:
• הקניית כלים מקצועיים להכרת תחומי ההלכה
• הכרה יסודית של פרטי ההלכה והאפשרות ליישום שלה.

קהל היעד: מורי יסודי,תיכון וגננות (גם מורים שלא מלמדים הלכה) 

 

 :היקף ומבנה ההשתלמות

  • היקף ההשתלמות - 30 שעות עם ציון.
  • מוכר לאופק חדש, עוז לתמורה ועולם ישן.
  • פעם בשבועיים בימי ראשון אנו שולחים שיעור, השיעור זמין החל מזמן זה, אך כל אחד ואחת יכול לצפות בו בזמן הנוח לו, וכן 3 מפגשים יהיו אונליין - בזום.
  • מפגש ראשון – יח' חשון תשפ"ו, סה"כ 10 מפגשים.
  • אופן הלמידה יהיה דרך רשת האינטרנט מביתו של כל מורה. 
  • הנחיות כניסה לאתר ההשתלמות יישלחו למשתתפים במייל לקראת פתיחתה. 

דרישות לקבלת גמול השתלמות:

  • על מנת לקבל גמול יש לעבוד לפי ההנחיות באתר ההשתלמות ולבצע את המשימות הנדרשות.
  • בסוף כל שיעור יהיה על המורה לכתוב סיכום קצרצר (2-3 שורות) בראשי פרקים על הנלמד בשיעור.
  • חדש! לאור הנחיית משרד החינוך - מתוך 10 המפגשים , 3 מפגשים יהיו בזום, תאריכי המפגשים הינם - ימי ראשון בשעה 20:30- יז' כסלו, כט' טבת, כו' אדר.
  • מטלה: העבודה המרכזית בהשתלמות זו תהיה כתיבת עבודת חקר קצרה, להנחיות למטלה זו ובמילים פשוטות יותר, יש לכתוב מערך שיעור ולהגישו עד יב אדר.

דרישות טכניות להשתתפות בהשתלמות:

  • מחשב עם חיבור לאינטרנט.
  • התמצאות בסיסית בשימוש האינטרנט ודואר אלקטרוני.

עלות ואופן ההרשמה:

    • להרשמה - לחץ כאן 
    • עלות הקורס: 280 ש"ח למורים בפועל
    • לבירורים, פרטים נוספים ומורים בשבתון -ניתן לפנות לאביב למייל aviv@kosharot.co.il או ללחוץ על התמונה להתכתבות בוואצפ
    • לכניסה לצפיה בשיעורים (לרשומים בלבד) לחץ כאן

מנחים את ההשתלמות:

  • הרב משה כ"ץ - ראש תחום הלכה בכושרות
  • הרב מרדכי וולנוב - רב הישוב אלון מורה, מרבני כושרות

תוכנית ההשתלמות:

כל מפגש נחשב כ-3 שעות אקדמיות.

 
 

נושא המפגש

1. חינוך לכשרות - הרב שמואל אליהו והרב אליקים לבנון
2.

הונאה בכשרות - נאמנות על כשרות.

3. זום

דגים - סימני טהרה, טפילים בדגים.

4.

שבת - השהייה והחזרה, בישול מלאכות שבת נוספות

5.

שבת - בורר, טוחן ואמירה לגוי

6. זום בישולי גויים

בישול גויים, פת גויים.

7.

בשר בחלב -

הפרדה והמתנה, בישול פרווה בכלי בשרי/חלבי, חימום בשר אחר חלב, במיקרוגל, הדחת כלים בשרי וחלבי- כיור אחד, מדיח כלים, הפרדה בין סועדים.

8. תערובות - מושגים בדיני תערובות (ביטול, חה"ל, דבר גוש ועוד)
9.

חרקים במזון - גדר האיסור, צורת הבדיקה.

10. זום 

הדרכה לאכילה מחוץ לבית

© כל הזכויות שמורות לכושרות