פעילות » קורסים » השתלמות משרד החינוך מבוא ללימודי ההלכה

השתלמות משרד החינוך מבוא ללימודי ההלכה

נפתחה ההרשמה להשתלמות מורים תשע"ט

תאריכי ההשתלמות ג' כסלו תשע"ט - ב' ניסן תשע"ט

 לכניסה לצפיה בשיעורים (לרשומים בלבד) לחץ כאן

מטרות ההשתלמות:
• הקניית כלים מקצועיים להכרת תחומי ההלכה
• הכרה יסודית של פרטי ההלכה והאפשרות ליישום שלה.

קהל היעד: מורי יסודי ותיכון (גם מורים שלא מלמדים הלכה) 

 :היקף ומבנה ההשתלמות

  • היקף ההשתלמות - 30 שעות עם ציון.
  • מוכר לאופק חדש ועוז לתמורה.
  • מפגש דו שבועי (פעם בשבועיים) בימי ראשון בשעות  20:00-22:15 (השיעור זמין החל מזמן זה, אך כל אחד ואחת יכול לצפות בו כשנח לו).
  • מפגש ראשון – יום ראשון ג' כסלו תשע"ט
  • אופן הלמידה יהיה דרך רשת האינטרנט מביתו של כל מורה. 
  • הנחיות כניסה לאתר ההשתלמות יישלחו למשתתפים במייל לקראת פתיחתה. 

דרישות לקבלת גמול השתלמות:

  • על מנת לקבל גמול יש לעבוד לפי ההנחיות באתר ההשתלמות ולבצע את המשימות הנדרשות.
  • בסוף כל שיעור יהיה על המורה לכתוב סיכום קצרצר (כמה שורות) על הנלמד בשיעור.
  • מטלה: העבודה המרכזית בהשתלמות זו תהיה כתיבת עבודת חקר קצרה, להנחיות למטלה זו לחץ כאן

דרישות טכניות להשתתפות בהשתלמות:

  • מחשב עם חיבור לאינטרנט.
  • התמצאות בסיסית בשימוש האינטרנט ודואר אלקטרוני.

עלות ואופן ההרשמה:

  • לכניסה לטופס המקוון למילוי פרטים לחץ כאן (הרישום ותחילת הקורס מותנה בתשלום, בקישור למטה)
    לבירורים ופרטים נוספים ניתן לפנות לדוא"ל- misrad@kosharot.co.il
  • תשלום מאובטח דרך האתר (לסמן את הספרה 1)
    עלות ההשתלמות- 280 ₪ (עד 10 תשלומים)
    למורים בשבתון ע"י קרן השתלמות -860 ₪

מנחים את ההשתלמות:

  • הרב משה כ"ץ - מרבני כושרות
  • הרב מרדכי וולנוב - מרבני כושרות
  • הרב מרדכי אביצור - רב מושב תלמי ביל"ו ומרבני כושרות

תוכנית ההשתלמות:

 
 

נושא המפגש

שעות אקדמיות

1.

 דגים 

סימני טהרה, טפילים בדגים.

3

2.

 חרקים במזון

גדר האיסור, צורת הבדיקה.

3

3.

 שבת

השהייה והחזרה, מלאכות שונות, אמירה לגוי.

6

4.

 הונאה בכשרות -נאמנות על כשרות.

3

5.

עולם החלב

חלב נכרי; חלב שנחלב בשבת.

3

6.

 עולם הבשר

גלאט בבשר, הכשרת הבשר, צליית כבד ולבבות, כשרות העוף, חיסוני העוף, ג'לטין. 

3

7.

 בשר בחלב

הפרדה והמתנה, בישול פרווה בכלי בשרי/חלבי, חימום בשר אחר חלב בתנור, במיקרוגל, הדחת כלים בשרי וחלבי- כיור אחד, מדיח כלים, הפרדה בין סועדים; הכשרת כלים שנטרפו.

6

8.

חינוך לכשרות

3

© כל הזכויות שמורות לכושרות