שלום וברכה כבוד הרבנים שליט"א
יש לי שאלה לככבוד הרב
זוג התחתן לפני כארבעה שנים בשנת ה covid והרב המסדר אמר רק ברכת האירוסין , טבעת , וכתובה ולא אמר את השבע ברכות מכוון שלא היה מניין.
עד היום הזוג אין להם ילדים, ולכן הם רוצים לעשות "תקס" עם חופה עם כל המשפחה האם יש צד להתיר לרב המסדר לברך את השבע ברכות בלי ברכת האירוסין ובלי טבעת.
תודה מראש כבוד הרב שליט"א
ברגשי הכבוד
שלמה אטלן
ראיתי, דברי מרן השלחן ערוך סימן נה סעיף ג, אירס וכנס לחופה, ולא ברך ברכת חתנים, ה"ז נשואה גמורה, וחוזר ומברך אפילו אחר כמה ימים; וצריך לכתוב כתובה קודם כניסה לחופה, ואח"כ יהיה מותר באשתו.
ויל"ע בזה מה הגדר של כמה ימים. וכתב הפרישה (סימן סב) הטעם לא נזכר בברכה זו כלום מנישואין. ובספר טיב קידושין חילק מדין ברכת הנישואין שא"א לברך, שכאן בברכת הנישואין (בשונה מברכת האירוסין), כל זמן שהיא אצלו יכול לברך, וכעין שאמרו (ברכות לה, א) אסור ליהנות בלא ברכה, אם כן כל שעדיין היא אצלו צריך לברך כענין מי שאכל ולא בירך דפשיטא שאם רוצה לאכול עוד על כל פנים שצריך לברך על מה שירצה לאכול עוד, וכמו שאמרו (שם נא, א) מי שאכל שום וריחו נודף כו'. וכ"כ שאפשר לברך אפילו לאחר כמה שנים בקובץ דרכי הוראה (ט, עמוד טז) במאמר מהרב יוסף דוד וינגרטן.
מה כבודו חושב ע"ז תודה רבה
האם יש צד להתיר לברך 7 ברכות ?
אלף