הכשרה מבשרי לחלבי (ולהפך) – תחילה יש להעיר שהאשכנזים נהגו שלא להכשיר כלים מבשרי לחלבי ולהפך, שמא יתבלבלו ביניהם. לשיטת הספרדים ניתן להכשיר את הכלים באופן הבא:
הכשרת קערות ממטבח טרף – אופן הכשרת קערות ממטבח טרף תלוי בסוג השימוש המקובל בהן:
הכשרת קערות כשרות שאירעה בהן תקלה – הכשרתן תלויה בסוג התקלה שאירעה בקערה. אך הגעלה בכלי שבו מים רותחים תועיל לכל המקרים (אם לא מדובר בכלי חרס).
[2] נראה שגם אם מדיחים כלים אלו במדיח כלים יחד עם כלים מאותו המין, כשעליהם שאריות חלביות או בשריות, יש להקל להשתמש בהם ללא הכשרה, משום שיש הסוברים שהטעם נפגם במהלך ההדחה (ראו עמ'...), ולכך יש לצרף את דעת הסוברים שדי בהכשרת הכלי באופן שבו רוב תשמישו (ראו עמ'...).
[3] הדבר נכון שגם אם מדיחים כלים אלו במדיח כלים, כמובא בהערה הקודמת.
© כל הזכויות שמורות לכושרות