צלחות שארעה בהן תקלה – אם התקלה ארעה במיקרוגל – יש להגעיל את הצלחת בכלי מלא במים רותחים. אם שפכו לתוך הצלחת מאכל חם – לשיטת הספרדים די בעירוי מים רותחים על הצלחת, ולשיטת האשכנזים הכשרה זו מועילה רק אם מדובר במאכל נוזלי, אך אם מדובר במאכל מוצק יש להגעיל את הצלחת בתוך מים מבעבעים.[1]
הכשרת צלחות ממטבח טרף, או מבשרי לחלבי ולהיפך – לשיטת האשכנזים, מכיון שנעשה בצלחות אלה גם שימוש במיקרוגל ובמאכלים מוצקים יש להגעילן במים מבעבעים. לשיטת הספרדים מכיון שרוב השימוש בהן אינו במיקרוגל – די להכשירן בעירוי מים רותחים עליהן.
צלחות שמשמשות למאכלים צוננים בלבד – צלחת לעוגות, תחתיות לכוסות קפה וכדומה – אינן טעונות הגעלה, גם אם השתמשו בהן במאכל צונן חלבי או בשרי, ודי לנקות אותן היטב.[2]
הערות:
© כל הזכויות שמורות לכושרות