דינם של מכשירים אלו משתנה לפי השימוש המקובל בהם:

מכשיר המשמש רק למאכלים צוננים שאינם חריפים (כגון מכשיר 'נינג'ה' המשמש לשייק פירות) מותר לטחון בו חלבי ולאחר מכן בשרי, בתנאי שבין השימושים נערך ניקיון יסודי עד שהמכשיר נקי לחלוטין (יש לשים דגש על חיבור הסכין אל הכלי).

כאשר המכשיר משמש גם למאכלים חריפים או חמים (כגון בלנדר יד שמכניסים לסיר, או מעבד מזון שטוחנים בו מרק חם), יש לייחד אותו לשימוש חלבי או בשרי, או לכל הפחות להקפיד שהמאכלים החמים והחריפים שמכניסים לתוכו יהיו פרווה בלבד וייחתכו בכלי פרווה.[1]

 

 

[1] מעבד מזון שלא מערים אליו מאכלים מן הסיר באופן ישיר, אלא באמצעות כף או כלי אחר, לשיטת הספרדים איננו נחשב לבשרי או חלבי (כדין כלי שני), אך לשיטת האשכנזים הוא איננו פרווה (כדין דבר גוש).

© כל הזכויות שמורות לכושרות