יש המתירים להשתמש במדיח כלים לבשר ולחלב, לשיטות אלו אין צורך בהכשרת מדיח. להרחבה ראו כאן.

לשיטות האוסרים, במידה והדיחו במדיח באופן בעייתי יש להכשירו כך:

 

את גוף המדיח יש לנקות היטב (עדיף לנקות גם את הפילטר לפני ההפעלה), להמתין 24 שעות מעת השימוש הבעייתי, ולאחר מכן יש להפעיל את המדיח עם חומר ניקוי לתוכנית מלאה בטמפרטורה הגבוהה ביותר.

לאחר מכן יש להוסיף מלח מדיח חדש.
את הרשתות והסלים יש לנקות היטב, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, ולהגעילם בכלי מים מבעבעים המונח על האש.

© כל הזכויות שמורות לכושרות