שאל את הרב » כשרות בהוסטל

כשרות בהוסטל

  • תוכן השאלה
  • שלום שמי דיקלית ואני עובדת בהוסטל לנפגעי נפש.
    כחלק מחיי היום יום אנחנו מכינים יחד עם חברי ההוסטל ארוחות בוקר, צהרים וערב לאורך השבוע ולקראת שבת (לא בשבת עצמה). ישנם כמה דיירי הוסטל שאינם יהודים (או שהאבא יהודי, או שידוע שהם נוצרים). כיוון שאנחנו מנסים ללמד את כולם לקחת חלק בבישול לקראת הכנה לחיים עצמאיים, רציתי לשאול כיצד עלינו לנהוג כדי לא ליפול בבעיה של בישולי גויים. אציין שלרוב מכינים דברים יחד כמה אנשים, אבל לעיתים מישהו מתנדב להכין בעצמו מנה כלשהי ואז אין דרך שיהיה בהכרח מישהו יהודי שיהיה מעורב בהכנה גם כן.
    כיצד עלינו לנהגו במצבים השונים? על מה צריך להקפיד? גם לאשכנזים וגם לספרדים?
    (יש מעט חברי צוות שומרי כשרות ומעט מטופלים).
    תודה!
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה
    המציאות אכן מורכבת. חשוב לדעת שלא רק המאכל שבושל על ידי גוי אסור באכילה, אלא גם את הכלי שהשתמש בו צריך להגעיל.
    הפתרון נתון במחלוקת בין אשכנזים וספרדים -
    לשיטת האשכנזים בשביל שהבישול לא יחשב כבישולי גוים מספיק נוהל פשוט למנות יהודי אחראי שרק הוא מדליק את האש. במקרה זה גם אם לאחר מכן גוי יבשל על אש זו המאכל יהיה מותר.
    לשיטת הספרדים הדבר מורכב יותר, ולא מספיק שיהודי ידליק את האש אלא צריך שיהודי יבצע ממש את פעולת הבישול, ההנחה על האש, הוספת תבלינים וכדומה.
    במידה ובין הנוכחים מצויים גם ספרדים, ואין אפשרות שכל הבישול יתבצע על ידי יהודים, אני ממליץ לפנות פנים אל פנים לפוסק הלכה, להסביר לו את המקרה ולבקש הנחיות מדויקות.
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ה ניסן התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות