כלי סוכר ומלח

כלי סוכר ומלח

כאשר משתמשים בכלים או בשקיות מלח וסוכר פתוחים, ראוי לייחד כלים נפרדים לשימוש לבשר ולחלב, או להזהר
שלא להכניס לתוכם יד או כלי מלוכלכים.
אמנם כאשר המלחיות סגורות ניתן להשתמש באותה המלחיה
לשני המינים, אך יש להיזהר שהמלחיות לא יגעו במאכל. (במטבחים וחדרי אוכל מוסדיים, פעמים רבות המלחיה
עצמה מלוכלכת משאריות של בשר וחלב, וראוי לייחד מלחיות נפרדות לכל מין).
טבילת כלים – 
מלחיות המיוצרות על ידי גויים, העשויות ממתכת או מזכוכית צריך לטובלן
במקווה לפני השימוש. (כלי פלסטיק, חרסינה ופורצלן אין צורך לטבול, ויש שהחמירו לטובלם
בלא ברכה).

© כל הזכויות שמורות לכושרות