שלום. לפי מה שלמדתי עד עתה על כשרות אני יודע שיש הבדלים בין מנהגי הכשרות בין ספרדים לאשכנזים ויש מנהגי כשרות שעוברים מדור לדור בעם ישראל. ההבדלים הם כדלהלן:
1.בישולי גויים. האשכנזים נוהגים לאכול בישולי גויים כל עוד שיהודי/המשגיח הוא זה שמדליק את האש.
2.המתנה בין בשר/עוף לחלב. אצל האשכנזים יש נוהגים שעה, 3 שעות ויש 6 שעות. אצל הספרדים נוהגים להמתין או 6 שעות או רוב שעה שישית.
3.בשר חלק. הספרדים בדרך כלל, בדגש על בדרך כלל, נוהגים להקפיד על בשר חלק בלבד. האשכנזים לעומת זאת בדרך כלל נוהגים לאכול גם בשר כשר לא חלק.
4.אורז וקטניות בפסח. הספרדים נוהגים לאכול אורז וקטניות בפסח והאשכנזים נוהגים שלא.
4.חלב נוכרי. בחלב נוכרי אין כל כך הבדלים עד כמה שידוע לי. בדרך כלל נהגו שלא לאכול ו/או לשתות חלב נוכרי.
אלה ההבדלים בגדול עד כמה שידוע לי. אני מתכוון פה להבדלים אך ורק בין עדות של יהודים שומרי תורה ומצוות ששומרים כשרות ורוצים לשמור על כשרות.
מכאן נובע שבעופות, מעולם לא היה בעם ישראל מנהג כלשהו של הקפדה על כשרות ספציפית כזאת או אחרת.
הכל נכון?
שלום וברכה
הדברים שציינת נכונים, אך ישנם עוד הבדלי מנהגים רבים, כמו דיני בליעות שונים בבשר וחלב, דרך צליית כבד, ועוד
לענין עופות - אכן אין מחלוקת בין האשכנזים לספרדים בזה. יש כשרויות שמהדרות יותר ועומדות בנהלים ועליהן אנו ממליצים.