שאל את הרב » הבדלי כשרויות ביין

הבדלי כשרויות ביין

  • תוכן השאלה
  • שלום לרב,
    ככה, לפי מה שאני יודע על כשרות אני יודע שיש הבדלים בין כשרות רגילה לכשרות מהדרין/בד"ץ ב: בשר בקר (חלק/לא חלק), עופות, ירקות עליים, חלב ומוצריו ובמוצרי פרווה יש הבדלים בכשרות בין מוצרים שמיובאים מחו"ל למוצרים דומים שמיוצרים בארץ (שוקולד לדוגמא). וכמובן שכל מי ששומר כשרות וחשוב לו לשמור על כשרות לא קונה אף מוצר ולא משנה מה בלי חותמת כשרות על האריזה (אלא אם כן קונים במקום שיש בו תעודת כשרות מקורית בתוקף מהרבנות המקומית).
    אבל בנוגע ליין אדום יבש. רוב היינות האדומים יבשים בסופר ובכלל הם עם כשרות בד"ץ שמופיע ברשימת המומלצים.
    אבל אפשר למצוא גם יינות עם כשרות רגילה לא מהדרין. אני מדבר על יינות אדומים יבשים שלא מיועדים לקידוש והבדלה שמיוצרים בארץ.
    קניתי ושתיתי יין אדום יבש בכשרות המועצה הדתית לב השרון/דרום השרון ומצויין שם שם של איזה רב.
    וכאן אני באמת לא מבין מה ההבדל בין כשרות רגילה לכשרות מהדרין/בד"ץ. בגדול בשביל שיין יהיה כשר עליו להיות מיוצר בידי יהודים, שלא יהיה מיועד כלל לעבודה זרה (יין נסך), שיהיה ללא חשש טבל, עורלה ושביעית, שגוי לא יגע בו ושאף אחד מתהליכי הייצור שלו לא יבוצע בשבת וחג.
    גם בכשרות רגילה וגם בכשרות מהדרין מקפידים על כל אלה. אז האם בכל זאת יש הבדל בין הכשרויות?
  • תוכן התשובה
  • יכול להיות הרבה סיבות:

    1. עצים "דו שנתי" שבמהדרין לא משתמשים 

    2. נגיעת יהודי חילוני ביין -  המהדרין לא נותנים להם בכלל להתקרב וודאי לא לגעת

    3. היתר מכירה

    4. יכול להיות שאותו יצרן אינו מעונין בהכשר מהדרין כי הקהל יד שלו לא דורש את זה.

    5. חומרים נלווים שהם רמת כשרות רגילה- כגון שמרים, אנזימים, וכו'

    6. מקור החביות 

    7. וכו'

     

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י שבט התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות