שלום!
קראתי בכללים שכתבתם לשמור על מטבח כשר ונתקלתי במשהו בנושא הקומקום:
"וכן יש להקפיד שלא לערות מהקומקום או המיחם ישירות על כלי שיש בו בשר או חלב (אך לכלים ריקים, או מלאים בתבשיל פרווה, מותר לערות אף לכתחילה). "
1.האם זו החמרה או שזו ההלכה בישראל וככה נוהגים כולם?
2. מה עושים במקום? מעבירים לכוס ואז שופכים? והכוס חייבת להיות בשרית למאכל בשרי למשל?
3. אם לא ייחסתי לכך עניין ועד כה שפכתי מים רותחים מהקומקום לסיר עם אוכל
האם הקומקום צריך הגעלה? ואם כן איך עושים?
4. מה בנידון קומקום ששפכתי על אוכל פרווה בסיר בשרי?
שלום וברכה
השולחן ערוך אוסר לשפוך מים רותחים מכלי בשרי למאכל חלבי (או להיפך). לדעת הרב אליקים לבנון דבר זה נכון גם לגבי כלי פרווה ששופכים ממנו גם לבשר וגם לחלב, וכך אנו מורים. לכן כאשר רוצים לערות ישירות על בשר וחלב ממש יש להעביר את המים קודם לכן לכוס מהכלי המתאים. כאמור - האיסור הוא דווקא כאשר מערים על בשר או חלב ממש, אך לא על כלי ריק או מאכל פרווה המונח בכלי בשרי או חלבי.
מכל מקום - בדיעבד הכלי אינו נאסר והוא נשאר במעמדו, בין אם מדובר בכלי פרווה ובין בכלי בשרי או חלבי, ואין צורך להגעילו.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ח אב התשעז
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן