כדי להכשיר תנור שאפו בו מאכל בעייתי - יש לנקות אותו ככל הניתן ולהפעילו על החום המקסימלי למשך כחצי שעה.
תבנית אפיה שנאסרה – אם נאפה בה מאכל שאינו כשר או שאפו בה בשרי וחלבי באותו היום, צריך ללבנה באש עד שתאדים (ואם היא עשויה מפיירקס, מחרס או מסיליקון אין לה תקנה).
ואם רוצים להעביר אותה מבשרי לחלבי, או שנאפה בה מאכל בשרי / חלבי בשעה שאינה בת יומה (כלומר: שלא אפו בה מאכל מן המין השני ב24 השעות האחרונות), מספיק להכניסה לתנור כשהיא ריקה למשך כחצי שעה (תבניות זכוכית עלולות להתפוצץ, ואותן יש להגעיל בכלי מלא במים רותחים).
© כל הזכויות שמורות לכושרות