סכו"ם משמש פעמים רבות בכלי ראשון: לעירוב על גבי האש, בצלחת או קערה שחוממה במיקרוגל וכדומה.[1] לכן יש להגעילו במים מבעבעים המצויים בכלי ראשון על האש.[2]
יש להעיר שהאשכנזים נהגו שלא להכשיר כלים מבשרי לחלבי ולהפך, שמא יגרום הדבר לבלבול ותקלות.
דגשים להכשרת סכו"ם:
[1] לשיטת האשכנזים נוסף גם השימוש בדבר גוש כדי לחייבו בהגעלה.
[2] הדבר נכון גם לשיטת הספרדים שמכשירים לפי רוב תשמישו, מפני שהשימוש בסירים ובמיקרוגל מצוי ביותר. אם השימוש אינו מצוי, כגון: כפיות שמשתמשים בהן רק בכלי שני, מעיקר הדין הכשרתן בכלי שני (או בעירוי), אך כתבו הפוסקים שאם אפשר, טוב להגעיל גם אותן בכלי ראשון.
יש להעיר שאומנם לעיתים נעשה שימוש בסכו"ם על האש (במנגל, או במחבת), אך מכיוון שמדובר ב'היתרא' די לו בהגעלה.
אם הסכו"ם נאסר ממאורע חד פעמי שהתרחש בעירוי מכלי ראשון, די מעיקר הדין להגעילו בעירוי של מים רותחים על גביו.
© כל הזכויות שמורות לכושרות