כאשר משתמשים בכלים אלו למאכלים קרים בלבד, ניתן להשתמש באותו הכלי גם לחלבי וגם לבשרי, ךאלר שמנקים אותם ואת כל מרכיביהם היטב בין מאכל למאכל.
אמנם כאשר משתמש בהם גם למאכלים בשריים / חלביים חמים, או חריפים יש לייחד כלים שונים לבשר ולחלב.
טבילת כלים - את החלקים שמתפרקים מהמכשיר (סכינים, מערבלים וכדומה) יש לטבול במקוה לפני השימוש. את המכשיר עצמו אין צורך לטבול, למעט כאשר הוא עובד על בטריות, שאז אם הוא תוצרת גויים יש לטובלו במים לפני השימוש. (כדאי להמתין מעט אחר הטבילה לפני שמפעילים אותם, על מנת שלא ייהרסו).

© כל הזכויות שמורות לכושרות