שימוש במיקרוגל אחד לחימום מאכלים בשריים וחלביים הינו פתח לתקלות. משום כך מי שביכולתו להשתמש במכשירים נפרדים תבוא עליו הברכה.

כאשר עושים שימוש במיקרוגל אחד לחלבי ובשרי יש חשש שהטעם הבלוע בדפנות המיקרוגל יאסור את המאכל, משום כך יש להקפיד לחמם את המאכלים כשהם מכוסים הרמטית (בקופסא או שקית ניילון).

בנוסף, מכיון שלעיתים גולשים מאכלים על גבי הצלחת הקבועה במיקרוגל, יש לחצוץ בינה ובין הכלי בו אנו מחממים. זאת ניתן לבצע באמצעות עטיפת הכלי בעטיפה נוספת, הנחת הכלי על גבי כלי גדול יותר, ויש הממליצים להכין חציצה קבועה לבשרי ולחלבי (אפשר לחתוך עיגול מקרטון).

בעת צורך גדול, כאשר נאלצים להשתמש במיקרוגל שכשרותו אינה ידועה (למשל: בעבודה או באוניברסיטה), יש להשתמש לפי ההוראות הנ"ל, כאשר מקפידים לעוטפו בשני כיסויים.

טבילת כלים - את צלחת המיקרוגל יש לטבול בברכה אם מתכוונים לחמם עליה לפעמים מאכלים באופן ישיר. (אם מתכוונים לחמם על גבי כלים בלבד – יש לטבול את הצלחת בלא ברכה).

© כל הזכויות שמורות לכושרות