שלום רב, רציתי לשאול לגבי אכילת סושי במסעדות- שמעתי מחבר שיש הרבה בעיות בנושא של ניקיון העלים מחרקים ושלא כל המשגיחים יודעים לנקות היטב את העלים. האם יש ממש בדבר? אילו שאלות עלי לברר אצל המשגיח כשאני מגיע למסעדה לאכול? אשמח לפירוט מה בגדר דבר הנדרש מעיקר הדין ומה בגדר חומרה שטוב לקיימה אך ניתן להקל.
באשר להכנת סושי בבית- אילו דברים צריך לדעת בקניית המוצרים ובדיקת הרכיבים כדי שלא להיכשל באיסורים?
סושי זה לא דבר אחד אלא מגוון גדול של מאכלים המכילים בדרך כלל: אורז אצות ים בכל מיני צרות וגם בצורת עלים (דפים) רטבים שונים ומשונים (סויה, תמרי וכו´) חומץ אורז דג חי, כלומר לא מבושל פירות (אבוקדו) וירקות שונים ועוד. אין כמעט רכיבי סושי שיש להם הכשר ברמת מהדרין, ולכן גם אין כמעט בארץ מסעדות סושי שיש הכשר מהדרין. קשה מאד לתת על חומרי הגלם הללו הכשר מהדרין, אם בכלל אפשר לתת עליהם הכשר. ולכן מי שרוצה לאכול סושי ברמת מהדרין, אז הוא צריך לחפש מסעדה עם הכשר מהדרין. ואם הוא רוצה לאכול ברמת כשרות רגילה אז מאד חשוב לשאול את המשגיח כך: " כיצד כבודו מתגבר על הבעיה של הטפילים הנמצאים בדפי הנורי (דפי אצות ים)? אם הוא אומר: " מה, יש בעיה של טפילים בדפי הנורי"? אז תבינו מה רמת ההכשר באותה מסעדה. יש כיום דפי נורי קניים מטפילים עם הכשר של בד"ץ מהדרין של הרב רובין, אמנם אני חיפשתי בכמה חנויות טבע את דפי נורי הללו, איך טרם מצאתי. בהשכרי מהדרין, כגון אולמות עם הכשר של הרב לנדא בבני ברק, יש משגיח מיחד שבודק את כל דפי האצות ים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ד אב ה'תשע"ו
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן