1.סיר בשרי שאינו בין יומו ומבשלים בו תבשיל פרווה. האם מותר, לספרדי, להוציא את התבשיל עם כף חלבית? לאכול אותו בצלחת חלבית? 2.קדיש לאחר סיום קה"ת( שלישי/ שביעי) מי אומר אותו העולה/ בעל הקורא/ אדם אבל אע"פ שלא עלה?( לספרדים) 3.איך יש לנהוג בהנחה על השיש. הוצאתי מהסיר החם הבשרי והעברתי לצלחת שלי ואח"כ מניח את כף ההגשה על השיש. אולי פעם אחרת עושה את אותה פעולה עם כף חלבית.. האם זה בסדר? יתכן שהשיש בלע באותו מקום גם חלבי וגם בשרי. האם יש להימנע מלהניח ישירות על השיש? האם יש לייחד שיש לחלבי ושיש לבשרי? 4.בשבת האם מותר לקלף קליפה של תפוח שבד"כ נאכלת אבל אני לא מעוניין לאוכלה? מה הבדל בינה ובין קליפת תפוז שלא נאכלת כלל? 5.כשפותחים את הפומלה, יש חלק לבן העוטף את הפרי מבפנים. מותר להסיר אותו או שיש בזה בורר? 6.השריית חסה או ירק אחר שיש עליהם מן הסתם עפר מותרת בשבת? 7.מיון סכו"ם. יש לי סכום מעורבב. האם מותר לקחת ממנו כל הסכינים ולסדרם בתא המיוחד להם, כל המזלגות..?
1. מעיר הדין מותר, אך לא כדאי לעשות בלאגן. 2. הקורא והרבה נהגו לת לאבל (לא יודע מה מנהג הספרדים) 3. יתכן שהשיש בלע באותו מקום גם חלבי וגם בשרי. האם יש להימנע מלהניח ישירות על השיש? האם יש לייחד שיש לחלבי ושיש לבשרי? ודאי שיש להמנע ויש לייחד חלק לבשרי וחלק לחלבי 4. מותר לקלף את שתי הקליפות, אם מקלפים עם קולפן מותר רק תפוח 5. מותר להסיר, דרך אכילה 6. לעניות דעתי יש בעיה להשרות. הרב לבנון מתיר לשטוף ואחר כך להשרות 7. אם הם מעורבבים אסור. כשאתה שוטף תשים לייבש סכינים בנפרד ומזלגות בנפרד ואחר כך תכניס למגירה
מרדכי
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך כ"ט אדר א' ה'תשע"ו
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן