אני מבינה שיש להשתמש בפירות שביעית רק בדרך המקובלת. מטעמי בריאות כבר תקופה ארוכה שאנו מרבים בסחיטת מיצים מפירות שונים במסחטת מיצים קשים, כולל גזר וסלק יחד עם תפוח וכדו'. האם זה בעייתי בשל קדושת שביעית ? (בייחוד לגבי הסלק שזהו שימוש בעיקר של טבעונים)? תודה
שלום רב, הרמב"ם פוסק: הלכות שמיטה ויובל פרק ה ה,א: פירות שביעית ניתנו לאכילה, ולשתייה, ולסיכה, ולהדלקת הנר, ולצביעה; מפי השמועה למדו "תהיה" (ויקרא כה,ז), אף להדלקת הנר ולצבוע בה צבע. ה,ב: לאכילה ולשתייה כיצד: לאכול דבר שדרכו לאכול ולשתות דבר שדרכו לשתות, כדין תרומה ומעשר שני. ג ולא ישנה פירות מברייתן, כדרך שאינו משנה בתרומה ומעשר*דבר שדרכו לאכול חי, לא יאכל אותו מבושל; ודבר שדרכו להיאכל מבושל, אין אוכלין אותו חי. לפיכך אין שולקין אוכלי בהמה. ה,ג: אינו מיטפל לאכול תבשיל שנפסד והפת שעיפשה, כדרך שאינו אוכל בתרומה ובמעשר. ד ואין מבשלין ירק של שביעית בשמן של תרומה, שלא יביאנו לידי פסול; ואם בישל מעט ואכלו מיד*מותר, שהרי לא הניחו כדי לבוא לידי פסול. עד כאן לשונו
חלק מהפירות/ הירקות שציינת דרך בני אדם לסחוט אותם ולכן מותר. אבל סחיטת סלק אינו דבר מצוי. ולכן אם נחוץ לכם לסחוט את הסלק אז הפתרון הוא לקנות סלק של היתר מכירה או של יבול נוכרי כי אין בהם קדושת שביעית. בברכה,
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"ז חשון ה'תשע"ה
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן