שאל את הרב » יחוד כלים לכבד

יחוד כלים לכבד

  • תוכן השאלה
  • ראיתי שאתם כותבים באתר שלבני אשכנז יש צורך לייחד כלים לצליית כבד.
    רציתי לשאול מדוע? כמו כן אשמח לקבל את המקור לכך.

    תודה רבה!
  • תוכן התשובה
  • שלום,

    המקור הוא: שו"ע יור"ד ס ע"ו
    סעיף ד
    יש מי שאוסר לחתוך בסכין צלי שאצל האש שלא נמלח, כל זמן שאינו נצלה כל צרכו, מפני דם שנבלע בסכין. ויש מי שאוסר השפוד שצלו בו בשר בלא מליחה. ויש מי שהורה שאסור להשהות הצלי על השפוד לאחר שהוסר מן האש, לאחר שפסק הבשר מלזוב, שמא יחזור הבשר החם ויבלע ממנו. ויש מתירין בכל זה, וכן המנהג להתיר. (ואנו נזהרין לכתחלה, ומתירין בדיעבד) (מהרא"י והגהת ש"ד ואו"ה כלל ל"ז).

    בברכה,

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ג' תמוז ה'תשע"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות