שלום כבוד הרב , האם אפשר לסמוך על בד"ץ חתם סופר,שארית ישראל,בית יוסף,מחזיקי הדת,י (על קופסאות שימורים,חומרי גלם,ממתקים וחטיפים למינהם וכו'...) 2) במידה ואנחנו קונים ירקות ופירות מחנות בבעלות ערבים האם צריך לעשר? עם/בלי ברכה? 3)על מה צריך להקפיד כאשר אוכלים במסעדה בירושלים האם מספיק שיש תעודת מהדרין מהרבנות ירושלים או שבנוסף צריך גם בד"צ? יש לציין שיצא לי לאכול במסעדה חלבית בעלת תעודת מהדרין מהרבנות ירושלים (פסטות וירקות) ומשום מה אני לא רגועה.. אני גם רוצה ללמוד לפעם הבאה ואשמח אם הרב ייעץ לי ..
יש בעולם הכשרות שני נושאים : 1. חומרי גלם 2. נהלי הייצור
חומר גלם: ישנם אנשים שמקפידים על מהדרין וצורכים כל מוצר הנושא כשרות מהדרין ויש מי שצורך רק הכשרים מסוימים. ולכן אם אתה מקפיד רק על הכשרים מסוימים אתה צריך לבדוק עם המשגיח איזה חומרי גלם משתמשים. וזה נכון לכל סוג מוצר. יכול להיות שבבשר או בירקות עלים וכד´ אתה אוכל רק הכשרים מסוימים וכל השאר אתה אוכל כל מהדרין.
נהלי כשרות: לרה"ר יש נהלים אחידים וברורים מהו מהדרין. https://www.kosharot.co.il/hadracha_rabnut.asp אבל למעשה בשטח אין נהלים אחידים אלא כל רבנות וכל בד"ץ גם כן עושה לפי הנהלים שקבעו לעצמם. למשל בצליית כבד. הנוהל של הרה"ר הוא להחמיר כשיטת האשכנזים שצריך רשת, מלקחיים ושאר כלי הצלייה מיוחדים רק לכבד. וגם צריך לחרוץ, לשטוף ולמלוח אותו לפני הצלייה. אבל יש מקומות שהנוהל שלהם הוא ללכת לפי שיטת מר"ן בעניינים הללו. ובעיניי ראיתי במסעדה של אחד הבד"צים הספרדים שלא ביצעו את המליחה וכו´. ולכן גם כאן ראוי לשוחח עם המשגיח כדי לדעת מה הנהלים.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"ב אדר א' ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן