בחו"ל יש מאות גופי כשרות ברמות השגחה שונות. לעומת זאת בארץ ישראל ייסדה הרבנות הראשית לישראל נהלי כשרות ברורים שע"פ הנהלים האלו ניתן לבדוק ולדעת האם רמת הכשרות היא כשרות רגילה או מהדרין. בנוסף בארץ ישראל הנהלים מיוסדים על עיקר הדין בשונה מחו"ל שבמציאות של דחק משתמשים בהקלות הלכתיות שונות שלא מקובלים בארץ,
כך לדוגמא בחומרי הגלם:
בארץ ישראל אין מציאות של מוצר עם קמח שיש בו חשש "חדש" שהוא איסור מן התורה. לעומת זאת בחו"ל יש וועדי כשרות שמתירים זאת ע"פ דעות מקובלות אצל עדות מסוימות בחו"ל.
דוגמא נוספת נמצאת בתהליך הפיקוח:
ישנה מחלוקת בין ספרדים לאשכנזים מהו תהליך בישול המוצר המותר ע"י גוי, וישנם וועדי כשרות שסומכים על שיטה הלכתית מסוימת המתירה לגוי לבצע את כל תהליך הבישול במפעלים בחו"ל.
יוצא מכאן שנהלי הכשרות בארץ ישראל יצרו מצב מבורך שמעמיד את הכשרות בארץ בכמה רמות מעל לנותני הכשרויות בחו"ל, שכן בחו"ל כל בי"ד פוסק באופן עצמאי דבר שמקשה עלינו יושבי ארץ ישראל לסמוך במקרים רבים על מוצרים מחו"ל הן בשל שעות הדחק שנמצאים בהם בחו"ל והן בשל חוסר ידיעה מהם הנהלים המקובלים על אותו וועד כשרות.
חשוב לדעת! במערך הכשרות ישנם סוגיות רבות שיש להתייחס אליהם. כל מוצר שנראה כפשוט יכול להכיל לעיתים עשרות חומרי גלם עם עשרות שאלות הלכתיות.
לכן קשה לנו לענות באופן מפורט על נותני הכשרים בחו"ל, רק נמליץ באופן כללי:
1. מומלץ לרכוש מוצרים עם הכשר טוב מוכר ומוסמך מהארץ.
2. הכשר מחו"ל - חשוב לראות שיש גם אישור הרבנות הראשית לישראל, האישור אינו משמש כהכשר אלא אישור שבי"ד נותן ההכשר עומד בקריטריונים בסיסיים של כשרות שיתכן שהם מקילים מאד.
3. מומלץ לבדוק עם מחלקת היבוא במספר 025313131 האם ישנו אישור שכזה? שכן ישנם זיופים רבים בתחום זה, בנוסף האם המוצר מהדרין? או שהוא מכיל רכיבי חלב גוי? האם הוא בישול עכו"ם לספרדים? ועוד
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך י"א כסליו ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן