א. כיור אחד 1. להכשיר את הכיור. לנקות היטב, ולשפוך מים מקומקום רותח על הדפנות, על הקרקעית ועל פתח יציאת המים. 2. להכין משטח פלסטיק מתאים לקרקעית. 3. הכיור עצמו יהיה חלבי. המשטח - בשרי. 4. כלים חלביים להניח בבכיור. כלים בשריים, רק על גבי המשטח. 5.סעיף מס 3-4: אפשר להפך(בשרי בכיור וחלבי על הרשת) הכל לפי נוחיותכם 6.להשתדל לא לשטוף כלים במים שמעל חום של יד סולדת בוף, ואם כן שוטפים במים מאד חמים אז שתמצא כמות מכובדת של סבון במים.
ב.האם הכלים נטרפו כאשר נשטפו יחד במים קרים? טעם עובר מכלי לכלי רק בחום של יד סולדת בו או כאשר הכלי נמצא בתוך האוכל ההפוך ממנו למשך 24 שעות.
ג. סכין לבשרי ולחלבי במספר מקומות בשולחן ערוך יורה דעה ישנה התיחסות לדיני סכין לחיתוך . בסימן פ"ט כתוב : אסור לחתוך גבינה אפילו צוננת בסכין שרגילים לחתוך בשר ולא עוד אלא אפילו הפת שאוכלים עם הגבינה אסור לחתוך בסכין שחותכים בה בשר .(וכן להפך נמי אסור) ... אבל כבר נהגו כל ישראל להיות להם שני סכינים ולרשום אחד מהם שיהא לו היכר. ובסימן צ"ו א-ה: צנון או סלקא שחתכם בסכין של בשר בן יומו או שאינו מקונח אסור לאוכלם בחלב עד שייטול ממקום החתך כדי נטילת מקום שהוא כעובי אצבע או שיטעמהו ולא יהא בו טעם בשר שאז מותר בהדחה ? ויש אומרים שהוא הדין לאינו בן יומו והוא מקונח . ואם חתך בו שומין או בצלים וכרישן וכיוצא בהם מדברים החריפים ופירות חמוצים ודגים מלוחים דינם שוה לחתוך בו צנון . תבלין שנדוכו ממדוכה של בשר בן יומו אסור לאוכלם בחלב ( ויש אומרים אפילו אינו בן יומו ) חתך קשואים בסכין של בשר מותר לאוכלם בחלב בגרידה בלבד שיגרור מקום החתך. יוצא מכל זה הלכה למעשה: א- צריך ליעד סכינים חלבי , בשרי ורצוי מאוד גם לפרווה . ב- יש ליעד סכין לחתוך לחם . ג- אין לחתוך בסכין בשרי גבינה ולהפך.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ט"ז חשון ה'תשע"ד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן