ראשית- איננו מכירים חברה זו, כדאי להתקשר אליהם ולשחוח עם המשגיח.
שנית- באופן כללי יש תופעה די חדשה בעולם של עיבוד בשר. ישנן חברות שיש על מוצריהם הכשר לא מהדרין, כלומר הכשר שהרבנות נותנת ברמת כשרות רגילה בלבד. למרות זאת החברה כותבת על העטיפה מינוחים שונים שמטרתם לשכנע את הצרכן שרמת הכשרות היא מהדריןגלאטחלק וכו´. למשל קבב, המבורגר, נקניקיות, בשר טחון, בשר חתוך בצורת קוביות לגולש ועוד. גם במוצרי עוף יש תופעה דומה שהחברה המעבדת את העוף (לטחון, שניצל וכו´) כותבים את שם הרב שנותן את ההכשר על העוף שהחברה עשתה ממנו את המוצר המעובד שאנו חפצים לקנות.
כל הנושא הזה צריך בדיקה לעומק. האם הסוג של הבשר שכתוב על השקית הוא באמת הבשר שיש בתוך השקית. לפני כחודש אדם יצר איתנו קשר לגבי חברה שכותבת על השקית של העוף המעובד שהוא שחיטה מעוף "טנא". וזה אינו יכול להיות כי עוף טנא נסגר לפני כמה שנים. דבר נוסף הוא רמת הכשרות של חומרי העיבוד של הבשר. אלו תוספות שמשתמשים בהם בעיבוד. למשל סויה, תבלינים, פוספטים, עמילנים שונים וכו´. יש חומר גלם שהם רמת מהדרין ויש שהם כשרות רגילה. יש גם כן נושא של השרוולים שמשמשים לייצב את הנקנקיות. הם עשויים מחומרים שונים ולעיתים אף מין החי, למשל שנקנקיות עם שרוול אכיל.
כמסקנה שוב אנו מדגישים שצריך בדיקה מדוקדקת מול המשגיח או הרב נותן הכשרות.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ח' אלול ה'תשע"ג
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן