שלום וברכה! "מקובל" שאם מקפיאים קמח טרי - תוך 3 ימים לטחינה - אין צורך לבדוק ולנפות. האם יש לזה בסיס בהלכה או במציאות? ואם כן, שמעתי שדווקא בטחינות הראשונות לאחר הפסח קיימת בעייה. האמנם? תודה
שלום וברכה. זו סוגיא סבוכה ואין כאן המקור לבררה אלא נכתוב ראשי פרקים. 1. יש שני שלבים עיקריים. הראשון הוא טחינת התבואה. לאחר הטחינה הקמח הוא נקי. אולם בשלב השני הקמח הטחון "עובר" בתוך צינורות ומכונות שלא בהכרח נוקו מחרקים. הוא יכול שוב להינגע אחרי הטחינה. ונכון מה שכתבת שדווקא אחרי פסח המצב קשה יותר. כיון שהמכונות שבתו שבעה ימים ובמידה ונשאר שם קמח עם ביצי חרקים שיכולות להתפתח ממנו חרקים. מה שהזכרת שלושה ימים לא שמענו פוסקים שאומרים כן, וגם הוראת הרבנות היא 24 שעות.
בברכה כושרות
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך ג' אייר ה'תשע"ב
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן