רציתי לשאול מדוע יש לנפות קמח ולבבדוק אורז. במשך כמה שנים הייתי בורר אורז (מחברת סוגת) ומעולם לא מצאתי תולעים או שאר רמשים וכמו כן בקמח שניפיתי שאלתי רבים מחברי ומקרובי משפחה ואף הם הודו שמעולם או במקרים נדירים ממש הם מצאו תולעים אם כן הרי זה פחות מרוב המצוי גם לשיטות המחמירות ביותר (דעת המשכנות יעקב חמישים אחוז, דעות יותר מחמירות 10 אחוז או 7-8 אחוז והמחמיר ביותר הוא בעל השבט הלוי שסובר ארבע אחוז) וא"כ מדוע צריך לבדוק ולמה לא נאמר שאורז וקמח נורמאלי הרי הוא בחזקת נקי
מציאות החרקים משתנת מתקופה לתקופה, יש תקופות עם יותר נגיעות ויש תקופות עם פחות. לא מזמן נערכה בדיקה באורז של סוגת ומתוך עשר אריזות נמצאו שלוש נגועות. ולפעמים לא ימצאו חרקים אפילו באריזה אחת, כיון שאין אנו בודקים כמה זמן כל אריזה נמצאת על המדף וכן אין אנו יודעים מתי התקופה הבעייתית, כהוראה לציבור אנו מצריכים לבדוק כל שקית אורז וכל שקית קמח. אני חוזר ומדגיש שאין אנו חולקים על העיקרון שמיעוט שאינו מצוי אינו צריך בדיקה, אך עובדה זו משתנת ולכן אי אפר לומר לאנשים לא לבדוק. ברכה והצלחה!!!