כבוד הרב שלום! יש לי בעיית כשרות קשה בבית שאם תפטור לי אותה אז או שהכל לא כשר לע״ד או שהפוך... (הכלים כמובן) השאלה היא שיש לנו כלי בשרי שאינו בן יומו והכניסו שם כף לא בת יומה (הכלי בשרי הכף חלבית) אז מה דין הכלים ואוכל שיבושל בו אחר כך וכדו׳ שאלה שניה אני אשכנזי ואצלנו נהוג שכוסות הם פרווה והם לא נהפכות לחמץ בשרי או חלבי אפשר להמשיך לנהוג כך? ושאלה אחרונה פיתה שבושלה על תחתית הכירת גז שהיא טרף (הכירה) מה דין הפיתה והכלים שנגעו בה שהיא חמה? כמה שתוכלו להקל לי זה יהיה יותר טוב כי זה ממש חשוב! (אבל בבקשה תכתוב לי שהדין הוא בדיעבד..) תזכו למצוות!
1.הכלי הבשרי נשאר בשרי והכף נשארה חלבית. 2. האוכל מותר באכילה, תשובות 1,2 הם רק כאשר התבשיל היה ללא דבר חריף, במידה והיה שם דבר חריף כמו בצל או שום תפרט לי בידיוק מה היה ומה קרה ואכתוב לך כיצד לנהוג 3. אם אתם לא משתמשים בכוסות לדברים חמים אפשר להמשיך כך לעניין בשר וחלב, במידה ואתם שותים קפה חם, גם ניתן להמשיך כך ובלבד שלא תשתמשו לדברים חמים בשריים. לעניין פסח, תקנו כמה כוסות, זה לא יקר וכך נהגו ישראל, חבל לשנות מנהג בגלל כמה שקלים. 4. הפיתה אסורה באכילה, לגבי הכלים, אם תחתית הכירה היתה נקיה וביממה האחרונה לא נפל שם בשר וחלב הכלים לא נאסרו.