לסרטון הדרכה לבדיקת הפירות מחרקים
לעמוד ובו פירוט על כל סוגי הפירות ומוצרי המזון
כאשר רוכשים או אוכלים פירות טו' בשבט, יש לשים לב לארבעה נושאים:
|
המוצר |
איזה הכשר דרוש? |
כיצד בודקים? |
| אבטיח מיובש/מסוכר | הכשר מהמומלצים | בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
|
אגוז (בונדוק, ברזילאי, לוז, מלך,פקאן מקדמיה) |
טבעי קלוף - מחו"ל, לא צריך הכשר מישראל - הכשר מהמומלצים. |
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים. |
|
אגוז מסוכר |
הכשר מהמומלצים | כאשר נרכש עם הכשר מרשימת המומלצים לא דרוש בדיקה |
|
אגס מיובש |
הכשר מהמומלצים |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
אוכמניות מיובשות/מסוכרות |
הכשר מהמומלצים (חומרי עיבוד לא כשרים). |
להשרות במים פושרים, להפריד ביד את כל האוכמניות ולבדוק האם לא צפים חרקים במים. |
|
אננס מיובש/ מסוכר |
ללא צבע/טעם - כל הכשר עם צבע/טעם -הכשר מהמומלצים |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
|
אפרסק מיובש |
כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
אשכולית מסוכר (קליפות) |
כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
אתרוג מסוכר |
הכשר מהמומלצים (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
בוטנים קלופים/בקליפתם |
רצוי , אם אין הכשר , יש להפריש תו"מ בלי ברכה |
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים, או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים. |
|
בוטנים מולבנים |
הכשר מהמומלצים |
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים, או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים. |
|
בננה מיובשת |
כל הכשר (חתוך לאורך הבננה) |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
|
בננה צ'יפס |
הכשר מהמומלצים(חומרי עיבוד לא כשרים). |
בחזקת נקי. |
|
ג'ינג'ר מסוכר |
הכשר מהמומלצים |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
|
גויאבה מיובש |
הכשר מהמומלצים |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
|
דובדבן מסוכר |
הכשר מהמומלצים (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בחזקת נקי אך טוב ורצוי לחצות ולהביט בפנים. |
|
זנגביל מסוכר |
הכשר מהמומלצים |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ |
|
חמוציות |
טריות/קפואות טבעיות - אין צורך בהכשר מסוכרות/ עם תוספות - הכשר מהמומלצים |
מיובשות -בחזקת נקי.
|
|
לדר |
הכשר מהמומלצים (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
מלון מסוכר |
הכשר מהמומלצים (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
מנגו מסוכר |
ללא צבע וטעם -כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
משמש מיובש |
כל הכשר |
לשטוף מבחוץ, אח"כ לחצות את המשמש ולהביט מול האור בשני צידי הפרי- בפנים ובחוץ. לפירוט הבדיקה לחץ כאן |
|
נקטרינה מיובשת |
הכשר מהמומלצים |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
ערמונים בקליפה |
בקליפתו - לא קלוף - הכשר מהמומלצים (יש חברות שונות במומלצים) |
בדר"כ נקי. יש לשים לב שאין קורים או פירורים רבים המעידים על המצאות חרקים. |
|
פאפיה מסוכרת |
ללא צבע וטעם -כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
פומלה מסוכר (קליפות) |
ללא צבע וטעם -כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
צימוקים |
הכשר מהמומלצים (חומרי עיבוד לא כשרים). |
ישנה נגיעות פנימית לפירוט לחץ כאן |
|
קוקוס חי |
אין צורך בהכשר |
בחזקת נקי. |
|
קוקוס צ'יפס |
הכשר מהמומלצים (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בחזקת נקי. |
|
קוקוס קוביות מסוכרות |
הכשר מהמומלצים (חומרי עיבוד לא כשרים). |
בחזקת נקי. |
|
קיווי מסוכר |
ללא צבע וטעם -כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
קשיו |
הכשר מהמומלצים |
לפתוח אחד אחד ולהסתכל בפנים |
|
שזיף מיובש |
מחו"ל - כל הכשר מהארץ -הכשר מהמומלצים |
בחזקת נקי אך ליתר ביטחון ניתן לעשות בדיקה מדגמית של 3 שזיפים מכל אריזה. הבדיקה - הוצאת הגלעין ולהסתכל בפנין ומחוץ לפרי. |
|
שקד |
מישראל - הכשר מהמומלצים. (ערלה, תרומות ומעשרות, שמיטה). מחו"ל - אין צורך בהכשר. |
בד"כ נקי, יש לשים לב שאין קורים או פרורים רבים המעידים על הימצאות חרקים. |
|
תאנים מיובשות |
אין צורך בהכשר |
נגיעות גבוהה של חרקים מסוגים שונים, מומלץ שלא להשתמש בהן! המעוניין לבדוק ילחץ כאן |
|
תות שדה טרי/קפוא |
כל הכשר |
יש לנקותו מחרקים, לפי ההוראות בקישור |
|
תות שדה מסוכר |
הכשר מהמומלצים |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
תפוח עץ מיובש |
כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
תפוז מסוכר (קליפות) |
כל הכשר |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
תפוז סיני מסוכר |
מישראל - כל הכשר מחו"ל - הכשר מהמומלצים (חלק מהיבול עובר בישול). |
בד"כ נקי, אולם כדאי להסתכל שלא נדבק דבר מבחוץ. |
|
תמר |
כל הכשר מהדרין |
לחצות את התמר ולהביט מול האור בפנים ובחוץ. |
© כל הזכויות שמורות לכושרות

