שאל את הרב » בשר חלב

בשר חלב

  • תוכן השאלה
  • בס"ד
    שלום לכבוד הרב!
    יש לי מס' שאלות:
    1.אחותי באה אלי הביתה ולקחה 2 צלחות בשריות(גם פלסטיק וגם זכוכית) עם אוכל חם והניחה אותה על השולחן מחשב..
    כאשר בבוקר ביתי הקטנה אכלה שם גיל חלבי ..
    אני לא יודעת אם השולחן היה נקי ממש בזמן שהיא הניחה את הצלחת הבשרית..יש מצב שאולי היה קצת שאריות יבשות של המעדן.
    מה דין הצלחת ?(צלחת פלסטיק וגם צלחת זכוכית)והכף שבתוך הצלחת?

    2.לפני כמה ימים בשלתי מרק בשרי בסיר די גדול,אחרי כמה דקות כשהסיר היה כבר רותח שמתי לב שהיה עליו מבחוץ איזה כתם לבן שניתן לגרדו(בגודל חצי מטבע בערך)
    זה היה נראה כמו גבינה שהתיבשה.
    אני חוששת שאולי כאשר היה מונח על השולחן לפני שבשלתי בו ..אולי אחד מהילדים נגע בו בידים לא נקיות.
    למרות שזכור לי ששטפתי אותו לפני הבישול..
    אך מכיוון שהוא די גדול אולי לא שטפתי טוב.
    האם זה נקרא בטל בשישים?למרות שזה היה מבחוץ?
    במקרה שיש בעיה עם הסיר -האם יש בעיה עם המכסה שנגע בו או עם הכפות שהוכנסו אליו ..או סיר אחר שנגע בו בדפנות בזמן שהיה חם?

    תודה רבה רבה.
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה. 1. אם הצלחת לא חוממה במיקרוגל היא נחשבת כלי שני והיא אינה נאסרת. אם מדובר בצלחת שחוממה במיקרוגל היא נאסרת רק אם היא היתה חמה ביותר, ברמה שלא היה ניתן להחזיק אותה בידים. 2. מכיון שלא ברור שבאמת מדובר בגבינה, וגם סביר להניח שהיא בטילה בשישים - אין צורך להגעיל את הסיר או את הכפות שנכנסו אליו. יישר כח על שימת הלב המדוקדקת לפרטי ההלכות.
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כג תמוז התשעז
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות