שאל את הרב » מהי דרך הבישול התעשייתי בערמונים

מהי דרך הבישול התעשייתי בערמונים

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה.
    למדתי ביביע אומר חלק ה' יו"ד סי' ט' שמו"ר הרב עובדיה מתיר לאכול דבר שהתבשל ע"י גוי באמצעות קיטור / אידוי. וע"פ זה התיר למעשה לאכול סרדינים הנמצאים בקופסאות שימורים, מבלי לחשוש לבישולי גויים.

    שאלתי היא: קיבלנו ערמונים (אורגניים) תוצרת סין כשרות חת"ס בני ברק. היבואן הוא שופרסל. כתוב על האריזה "בישול ישראל" אך הבנתי שכשרות חת"ס בני ברק לא מקפידים על בישול ישראל לדעת השו"ע דווקא. האם בכל זאת יהיה מקום להקל, לפחות לפוסקים כדעת הרב עובדיה, לאכול את הערמונים ע"פ ההיתר של בישול באידוי/קיטור? האם אפשר לומר חזקה שהערמונים בושלו כך?

    בתודה
    וחג שמח
  • תוכן התשובה
  • מנין לכם שחת"ס בני ברק לא מקפידים על בישול ישראל לדעת השו"ע . אם יש מאכל שהוא רק לפי הרמ"א אז כותבים את זה על התווית. 

    עיין מה כף החיים כותב על בישול ישראל בערמונים ( יור"ד ס' קי"ג סעי ו' )

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יד תשרי התשפד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות