על גבי המנגל מצוי שמשתמשים עם חמץ גמור, כגון בהכנת קבב, קציצות וכד' וכן לעיתים מחממים עליו פיתות ומאפים, או משתמשים בתבלינים ורטבים של חמץ.

לכן, יש לנקות עד כמה שאפשר את רשתות המנגל, וכן את הבסיס ואת מכסה המנגל. (אם מתקשים בנקיון מוחלט של המנגל רצוי להמנע מלהשתמש בו בפסח).

את הרשתות יש ללבן בליבון חמור בעזרת מבער. בחלק ממכשירי מנגל גז ניתן לבצע ליבון באמצעות כיסוי הרשת בנייר כסף מלמעלה והפעלת האש בחום המקסימלי למשך כחצי שעה. הכשרה זו יש לבצע בלילה, בסיומה יש לכבות את האש ולבדוק האם כל הרשת התאדמה. במידה וישנם חלקים שלא התאדמו יש לשנות את מיקום הרשת כך שהחלקים שלא התאדמו יעמדו אל מול האש, ולהפעיל שנית. אם הרשת לא התאדמה אין להשתמש בה אלא לנקות אותה לחלוטין, ובימי הפסח להניח על גביה רשת נוספת על גבי הפרדה מוגבהת כך שהרשתות לא יגעו זו בזו והבשר לא יגע ברשת התחתונה.

לבסוף יש להדליק את המנגל בחום המקסימלי, ולהשאירו סגור כ-30 דקות. (אם אין לו מכסה יש לכסות אותו בנייר אלומיניום בעת ההדלקה).

 

מלקחיים ושיפודים - כלים אלו זקוקים לליבון חמור באש עד שיתאדמו.

© כל הזכויות שמורות לכושרות