הכשרת שיש ומשטחי עבודה נדרשת כאשר מחליפים את ייעוד המשטח מבשרי לחלבי, או כאשר מקבלים מטבח שמצב משטחי העבודה שלו איננו ידוע.
הכשרתו של שיש כזה נעשית בעירוי מים רותחים בשילוב אבן או ברזל מלובנים:[1] יש לנקות את המשטח היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש בעייתי, לחמם לבנה על האש (מומלץ לבנת אקרשטיין) או חתיכת מתכת (ניתן לחמם גם סיר מתכת ריק), להרתיח מים בנפרד ולערות את המים על גבי המשטח תוך כדי העברת המתכת או הברזל המלובנים על פני כל המשטח.
במקום צורך יש מקום להקל ולהכשיר את המשטח בעזרת עירוי מים רותחים ללא אבן וברזל מלובנים.[2] כך גם יש לנהוג במקרה חד פעמי שבו נשפך נוזל חלבי חם על שיש בשרי וכדו'.
[1] זאת משום שהבליעה במשטחים אלו מתבצעת לא פעם על ידי 'דבר גוש' או 'כלי ראשון' המונח עליהם, ולשם כך לא מועילה לכתחילה הגעלה בעירוי.
[2] משום שכל בליעותיהם ב'תתאה גבר', שכך התירו בדיעבד. בנוסף לעיתים משתמשים על השיש ישירות במאכלים צוננים, ובמקרה זה רוב תשמישו של השיש בצונן.
זו הסיבה לפיה יש מקום להקל ולהכשיר כך גם משטחי שיש שמורכבים מסיגי אבן מודבקים (שיש אבן קיסר וכדו'), שיש הסוברים שדינם כחרס ואין אפשרות להכשירם.
© כל הזכויות שמורות לכושרות