צימוקים

בבדיקות שנערכו נמצאו חרקים פנימיים בתוך הצימוקים, לאור הקושי בבדיקתם הורו הרבים לצרוך רק צימוקים שעברו עליהם י"ב חודש מעת הקטיף. להרחבה ולתוצאות המלאות ראו כאן.
בצימוקים שעברו עליהם י"ב חודש יש לנהוג כדלהלן:

 

צורת הבדיקה:

  1. ממלאים כלי שקוף במים חמימים (מים חמים מידי עלולים לקלקל את הפרי) ומשרים בתוכו כמות לא גדולה של צמוקים (כמות גדולה מידי עלולה להקשות על זיהוי החרקים).
  2. מפרידים את הצימוקים הדבוקים בעזרת שיפשוף עדין.
  3. ממתינים שלש דקות.
  4. מתבוננים האם צפו חרקים על פני המים, ומרימים את הכלי כדי לבדוק האם שקעו חרקים בתחתיתו. 

אם לא נמצאו חרקים שצפו או שקעו - אפשר להשתמש בצימוקים. 

אם נמצאו חרקים - יש לבצע שוב את כל תהליך ההשריה והבדיקה. אם גם בבדיקה החוזרת מתגלים חרקים - יש להמנע מלהשתמש באריזה זו.

הערה: באחסון ממושך נוצרים גבישי סוכר לבנים על הצימוקים שאינם סימן לנגיעות

 תמונות וסרטונים להמחשה



© כל הזכויות שמורות לכושרות