אגוז פקאן

ערכים דומים:
אגוזים מצופים/מסוכרים (מכל הסוגים)

רוב האגוזים הנמכרים בארץ הם גידול חו"ל, ולעתים מאוחסנים כמה שנים עד שהם מגיעים לשולחן שלנו. ולכן הם עלולים להיות נגועים בחרקי מחסן שונים.

אגוזים בקליפתם - לפני קילוף האגוז יש להתבונן האם הקליפה שלימה וסגורה היטב. זוהי אינדיקציה ראשונית לטיבו של האגוז.

בעת פתיחת האגוז יש לבדוק האם ישנם קורים, סימני כרסום, ריקבון וכדו'. במידה וישנו חשד לנגיעות יש לחצות את האגוז לשנים ולוודא שאין בו תולעים ניכרות לעין.

במידה ונמצאו תולעים - ישנו קושי לנקות את האגוז מחמת צורתו הסבוכה, ולכן מומלץ מאוד להמנע מלאוכלו.

אגוזים קלופים - מרבית האגוזים הנמכרים כשהם קלופים - נקיים מחרקים, ויש להתבונן שאין בהם פירורים (בכמות משמעותית) או קורים שעלולים להעיד על כרסום של חרקים:

אם האריזה נקיה - אפשר להשתמש בתכולתה ללא בדיקה.

אם ישנם פירורים (בכמות משמעותית) או קורים - יש לנער את האגוזים ברשת או במסננת, ולהתבונן היטב האם מעורבים חרקים במה שנשר ממנה. לאחר מכן יש להתבונן על האגוזים עצמם וביניהם. 

במידה ונמצאו תולעים - ישנו קושי לנקות את האגוז מחמת צורתו הסבוכה, ולכן מומלץ מאוד להמנע מלאוכלו.

 הערות:


את סינון האגוזים מומלץ לבצע מעל למשטח כתום או תכלת, על צבעים אלו צבע החרקים ניכר יותר.

כדי להמנע מנגיעות מראש - מומלץ להתבונן באריזה לפני רכישתה, ולהמנע מרכישת אריזה שבה פירורים או קורים. כשרוכשים בתפזורת - יש להתבונן בטיב הסחורה, ובפרט בעת העברתה אל השקית - האם ישנם חרקים, קורים או פרורים. 

לצפיה ברשימת הכשרויות המומלצות על ידינו לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות