סובין (חיטה, כוסמין, שיבולת שועל)

כשמשווק בקירור (אריזה סגורה עם הכשר) - מיד לאחר הטחינה שומרים את הנבט בקירור ולכן החרקים אינם יכולים להתרבות בו ואין צורך לבדקו (טוב להתבונן לפני השימוש כדי לשלול נגיעות חריגה). על מנת לשמור עליו נקי יש לאחסן אותו בקירור עד לשימוש, אם שהה בלא קירור במשך 24 שעות יש לבודקו כדלהלן. 

כשמשווק בשקית בצנצנת או בתפזורת - לשימוש בכמות קטנה - יש להעביר את הזרעים על כף היד ולהתבונן שאינו ביניהם חרקים. 

לברירת כמות גדולה - מומלץ לנער את הזרעים במסננת מעל גבי משטח, ולהתבונן על התפזורת ועל מה שנותר ברשת. באם נותרו התגבשויות של הזרעים יש למעוך אותם בעדינות (לפעמים ימצאו בתוכם חרקים). אם נמצאו חרקים בתפזורת או ברשת - ישנו קושי גדול להסיר אותם, ומומלץ שלא להשתמש בתכולת האריזה.

 הערה:


את הברירה רצוי לבצע על משטח בצבע כתום או תכלת שעליו החרקים ניכרים.

© כל הזכויות שמורות לכושרות