שאל את הרב » מכסה חלבי שהתבשל עם בשר

מכסה חלבי שהתבשל עם בשר

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה!
    בישלנו בשר בסיר בשרי וכיסינו את הסיר במכסה חלבי, התבשיל היה עם רוטב. אנחנו לא זוכרים אם כיסינו במהלך הבישול או לאחריו., בכל מקרה, התבשיך היה חם כשכיסינו.
    א. האם צריך להכשיר את המכסה.
    ב. אם כן, כיצד עושים זאת? המכסה גדול מאוד ואינו נכנס בשום סיר שלנו..
    תודה רבה
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה
    הדין תלוי בשאלה אם בעת הנחת המכסה עלו אדים מהמאכל.
    אם לא עלו אדים - לא נאסר דבר.
    אם עלו אדים - אם המכסה בן יומו צריך להגעיל גם אותו וגם את הסיר, ואם אינו בן יומו צריך להגעיל רק את המכסה.
    לא צריך להגעיל את כל המכסה יחד, אלא אפשר בחצאין, ובלבד שבסופו של דבר כל חלקי המכסה יעברו בתוך המים הרותחים.
  • תוכלו לקבל מענה אוטומטי לשאלות דומות בסימולטור הכשרות שלנו בקישור זה
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יב תשרי התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות