שלום וברכה!
בישלנו בשר בסיר בשרי וכיסינו את הסיר במכסה חלבי, התבשיל היה עם רוטב. אנחנו לא זוכרים אם כיסינו במהלך הבישול או לאחריו., בכל מקרה, התבשיך היה חם כשכיסינו.
א. האם צריך להכשיר את המכסה.
ב. אם כן, כיצד עושים זאת? המכסה גדול מאוד ואינו נכנס בשום סיר שלנו..
תודה רבה
שלום וברכה
הדין תלוי בשאלה אם בעת הנחת המכסה עלו אדים מהמאכל.
אם לא עלו אדים - לא נאסר דבר.
אם עלו אדים - אם המכסה בן יומו צריך להגעיל גם אותו וגם את הסיר, ואם אינו בן יומו צריך להגעיל רק את המכסה.
לא צריך להגעיל את כל המכסה יחד, אלא אפשר בחצאין, ובלבד שבסופו של דבר כל חלקי המכסה יעברו בתוך המים הרותחים.